nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

Utbildning

  • Annonskod huvudspalt 1

Förhandling från andra sidan

Läsvärt

Känner du att du ofta drar det kortare strået i förhandlingar? Läs boken som ledningen läser och bli en mästare på att förhandla igenom dina kvalitetsprojekt och höja arbetets status.

  • Annonskod för huvudspalt 2

Brist på utbildad personal bromsar industrin

Två av tre underleverantörer har ökat omsättningen för fjärde kvartalet i rad enligt Svensk Industriförenings Underleverantörsbarometer. Men på sikt kan den positiva utvecklingen hotas av brist på utbildad arbetskraft.

Gymnasieprogrammen kvalitetsmärks

Svenskt Näringsliv tycker att det finns brister i kommunernas information om gymnasieprogrammen, exempelvis att det finns yrkesförberedande program som i många fall leder direkt till arbetslöshet. Därför lanserar de nu en egen sajt, gymnasiekvalitet.se, som kvalitetsmärker landets samtliga gymnasieskolor och program.

  • Annonskod för huvudspalt 3

  • Annonskod för Native 2

”Belöna kvalitet, inte kvantitet”

I dag är det kvantitativa mått som styr finansieringen av universitet och högskolor. Men i stället borde det vara utbildningens kvalitet som styr finansieringen. Det skriver Svenskt Näringsliv i en färsk rapport.

Vägledning för adepter och mentorer

Läsvärt

Alla kan behöva en mentor ibland. I Gunilla Arhéns bok, Mentor – handboken för alla adepter och mentorer, kan studenter och chefer få vägledning om hur man gör för att hitta en lämplig mentor och hur man får mentorskapet att fungera.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.