Årets Kvalitetsprofil

Utmärkelse Årets Kvalitetsprofil delas årligen ut till en person som med kunskap, engagemang och mod som inspirerar och motiverar andra i kvalitetsarbetet.

Årets Kvalitetsprofil

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma kvalitetsprofessionen och människorna som driver förbättringsarbetet varje dag. Vi vill visa bra förebilder i en ganska anonym värld.

Nomineringen för Årets Kvalitetsprofil 2022 är stängd sedan 24 oktober. Här har Kvalitetsmagasinets läsare kunnat nominera en person som med kunskap, engagemang och mod som inspirerar och motiverar andra i kvalitetsarbetet.

De fem kvalitetsprofiler som fått flest röster med motiveringar som överensstämmer med kriterierna offentliggörs i slutet på oktober.

Vinnaren koras den 24 november

Vinnaren av Årets Kvalitetsprofil koras på Kvalitetsmagasinet konferens som hålls i Stockholm den 24 november

Årets Kvalitetsprofil 2021 tilldelades Kenneth Humling, kvalitetsutvecklare på Stadsmissionen Linköping. Läs artikeln här.

Årets Kvalitetsprofil 2020 tilldelades Johanna Montalvo, kvalitetschef på Akademikerförsäkring i Stockholm. Läs artiklen här.

Fakta

Årets Kvalitetsprofil

  • Årets kvalitetsprofil utses av Kvalitetsmagasinets läsare genom att nominera kandidater med en motivering som samlas in via ett röstningsformulär.
  • Kriterier: Personen ska driva ett systematiskt kvalitetsarbete med fokus på ständiga förbättringar och långsiktiga resultat. Personen ska med kunskap, engagemang och mod inspirera och motivera andra i kvalitetsarbetet.
  • Kvalitetsmagasinets redaktion går igenom kandidaterna tillsammans med en jury och de fem personer som fått flest röster med tillhörande motiveringar blir nominerad till slutomgången.
  • Av de tre finalisterna tillkännages vinnaren på Kvalitetsmagasinets konferens Kvalitetsmagasinet Live den 24 november som hålls på Bonnier Conference Center och tilldelas priset Årets Kvalitetsprofil.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.