Kvinnors företagande ökar

Upp till 13 procent på fyra år. Så mycket har kvinnors företagande ökat mellan 2006 och 2012 enligt siffror från Tillväxtverket.

Programmet Främja kvinnors företagande har drivits sedan 2007 . 2011 gav regeringen Tillväxtverket i uppgift att fortsätta främja kvinnors företagande. Det genom en satsning på 65 miljoner kronor per år fram till år 2014.

Enligt Tillväxtverket har programmet varit uppskattat bland deltagarna. 91 procent av dem som redan driver företag anser att deras deltagande i programmet har varit till nytta för företaget. 88 procent anser att deras affärsnätverk utvecklats positivt. Företagens nettoomsättning har ökat, lönenivån har stigit liksom andelen sysselsatta.

– Trenden att kvinnors företagande ökar är tydlig. En ökning med 13,2 procent mellan åren 2006 och 2010 är mycket positiv. Men nu gäller det att vara uthållig och konsekvent så att den positiva utvecklingen fortsätter, säger Anneli Sjögren, avdelningschef på Tillväxtverket.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste