Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tar sig in i chefens alla dilemman

Orealistiska krav från omgivningen gör det till en utmaning att få ihop en stabil självbild som chef. I en ny bok tar Mats Alvesson och Stefan Sveningsson sig in i chefens huvud.

Tar sig in i chefens alla dilemman

Organisationsforskarna Stefan Sveningsson och Mats Alvesson från Lunds universitet har skrivit många böcker tillsammans. I den nyutkomna Chefsliv – det ska fan vara chef, ger de en bild av chefskap utifrån chefernas egna reflektioner kring arbetet.

Frågor som tas upp i boken är: Hur utvecklar man sin självkänsla och identitet? Vilka är de största fallgroparna och utmaningarna? Vad lockar med att vara chef?

Författarna väjer inte för att ta upp den komplicerade verklighet som chefer ofta möter, med orealistiska krav och förväntningar. Då dyker ofta tvivel och dilemman upp. Genom att nära följa ett antal chefer kan boken ge exempel på praktiska strategier för att hantera de problem som kommer i chefernas väg.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.