Tar sig in i chefens alla dilemman

Orealistiska krav från omgivningen gör det till en utmaning att få ihop en stabil självbild som chef. I en ny bok tar Mats Alvesson och Stefan Sveningsson sig in i chefens huvud.

Tar sig in i chefens alla dilemman

Organisationsforskarna Stefan Sveningsson och Mats Alvesson från Lunds universitet har skrivit många böcker tillsammans. I den nyutkomna Chefsliv – det ska fan vara chef, ger de en bild av chefskap utifrån chefernas egna reflektioner kring arbetet.

Frågor som tas upp i boken är: Hur utvecklar man sin självkänsla och identitet? Vilka är de största fallgroparna och utmaningarna? Vad lockar med att vara chef?

Författarna väjer inte för att ta upp den komplicerade verklighet som chefer ofta möter, med orealistiska krav och förväntningar. Då dyker ofta tvivel och dilemman upp. Genom att nära följa ett antal chefer kan boken ge exempel på praktiska strategier för att hantera de problem som kommer i chefernas väg.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.