Vinnaren 2023: ”Mest intressant med de som når ut hela vägen”

Utmärkelse Förra året vann Esbjörn Johansson utmärkelsen Årets Kvalitetsprofil. I år är han med och utser årets vinnare. Det här kommer han att hålla utkik efter.

Vinnaren 2023: ”Mest intressant med de som når ut hela vägen”
– Att ha ett syfte och mål och sedan lyckas med att engagera alla medarbetare är det svåraste som finns, säger Esbjörn Johansson. Foto: Boel Ferm

Esbjörn ser tillbaka på den 24 oktober 2023, då han utsågs till vinnare. 

– Det var jättekul och överraskande. Sedan dess har jag känt mig stolt över mig själv, och flera kollegor har varit stolta över att någon från Tranemo vann, berättar han. 

Han nominerades till Årets Kvalitetsprofil för att ha arbetat föredömligt med att skapa, implementera och utveckla kommunens styrmodell. Tack vare hans insats påstods positiva och mätbara resultat synas inom hela förvaltningen vad gällde ekonomi, medarbetar- och ledarskap. ”Dessutom är han en extremt omtyckt och uppskattad kollega”, stod det.

– Jag fick en bekräftelse på att det jag gör är bra, och att jag ska fortsätta göra det jag gör. Det har också betonat vikten av kvalitetsarbete, säger Esbjörn Johansson. 

Årets Kvalitetsprofil 2024

Årets jury består av:

  • Esbjörn Johansson, kvalitetsstrateg och föregående vinnare
  • Magdalena Smeds, biträdande universitetslektor på Linköpings universitet
  • Lars Björkeström, revisionsledare på Qvalify

Med i årets jury

I år ska han sitta med i Kvalitetsmagasinets jury och välja ut vem av de fem finalisterna som koras till vinnare. Beslutet kommer att baseras på antal röster och intervjuer. 

Vad letar du efter hos nästkommande vinnare?

– Jag tycker att alla som når ut hela vägen i styrkedjan är intressanta. Att ha ett syfte och mål och sedan lyckas med att engagera alla medarbetare är det svåraste som finns. Därför är det viktigt att lyfta just dem. 

Varför ska folk nominera, tycker du?

– Har man folk i sin organisation som gör ett bra jobb så borde man ta chansen att nominera. Det är ett sätt att visa att deras arbete gör skillnad, säger Esbjörn Johansson. 

Nominera här:

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.