Äldreboende utsedd till bästa arbetsplats

Varje år delar tjänstepensionsföretaget Alecta ut utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats. I år går utmärkelsen till Lillekärrs Äldreboende som består av åtta enheter specialiserade på bland annat demens och ålderspsykiatri.

– Sveriges bästa arbetsplats 2006 är en utmärkelse som Lillekärrs Äldreboende till stor del har nått genom ett öppet, engagerat och närvarande ledarskap. Lillekärrs Äldreboende har, med de knappa resurser som kommunal verksamhet ofta innebär, skapat ett positivt arbetsklimat i ständig förbättring, säger Paul Larsson som är chef för Hälsa & Välfärd på Alecta.

Utmärkelsen vänder sig till alla Sveriges företag. Det främsta syftet är att belöna företag som insett sambandet mellan gott ledarskap, medarbetarskap, god arbetsmiljö och hög lönsamhet. Tidigare vinnare är bland andra Inspira skolor och förskolor (2005), Statoil (2004) och Kanal 5 samt Föreningssparbanken (2003).

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.