Europeiska mästarna utsedda

Det blev fyra organsationer som fick kliva upp på prispallen när den europeiska kvalitetsorganisationen EFQM presenterade vinnarna av årets utmärkelse. En av dem var danska Grundfos som också fick ta emot två specialpriser.

För femtonde året i rad har Europas bästa organisationer utsetts av EFQM. Förutom Grundfos fick de båda tyska företagen BMW Group och TNT Express samt St Mary’s College från Nordirland ta emot utmärkelsen vid EFQMs konferens i Budapest, Ungern.

– Som en förebild för de andra produktionsenheterna i koncernen har Grundfos med dessa förnäma priser ännu en gång visat vägen. Det är en seger för varje medarbetare, säger koncernchefen Jens Jørgen Madsen i en kommentar.

Utmärkelsen går till de som nått toppen i alla de åtta olika bedömningskategorierna och som kan ses som föredömen både när det gäller tillvägagångssätt och de mål som uppnåtts. I år var det totalt 27 finalister till priset, däribland de båda svenska företagen Agria Djurförsäkring och Stora Enso i Fors, men ingen av dem nådde ända fram till priset.

Förutom själva kvalitetspriset delas det även ut specialpris till sex företag och organisationer som klarat sig bra i alla kategorier och utmärkt sig särskilt i en eller flera av dem.

European Quality Award 2006, vinnare

BMW Group chassis and Driveline Systems Production, Tyskland

Grundfors, Danmark

TNT Express, Tyskland

ST Mary’s College, Nordirland

Specialpriser:

Knorr-Bremse Europe, Tyskland

T-Systems Multimedia Solutions, Tyskland

General Motors Powertrain, Ungern

Sociedad Cooperativa De Ensenanaza Colegio Vizcaya, Spanien

TNT Express, Estland

Villa Massa, Italien

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.