Arbetsmiljö viktig vid val av arbetsgivare

Hela 85 procent av Sveriges tjänstemän anser att arbetsmiljön är viktig vid val av ny arbetsgivare. Nio av tio anser dessutom att arbetsmiljön kommer att spela en viktig roll för att attrahera personal i framtiden. Det visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av kontorsinredningsföretaget Workzone.

  Kvinnor lägger enligt undersökningen större vikt vid arbetsmiljön än män. 94 procent av kvinnorna anser att arbetsmiljön är viktig när man ska byta jobb, jämfört med 68 procent av männen. Hela 40 procent av de yngre kvinnorna under 30 år tror också att arbetsmiljön kommer att spela en mycket viktig roll för att attrahera personal i framtiden.

Undersökningen visar även att 65 procent av svenskarna påverkas positivt av en bra arbetsmiljö. Det är framförallt yngre kvinnor som ser en förbättring i hälsa och arbetsprestation till följd av en god arbetsmiljö. Trots det är var tredje kvinna och man under 30 år missnöjd med ergonomin på arbetsplatsen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.