Branschförening kräver ISO-certifiering

Branschföreningen Svensk Företagshälsovård har som första branschorganisation beslutat att de enskilda medlemsföretagen måste vara kvalitetscertifierade för att få vara medlemmar. Certifiering ska ske mot kvalitetsstandarden ISO 9001:2000, med en komplettering för Företagshälsovårdsbranschen innefattande bland annat etiska riktlinjer. Beslutet om certifiering syftar till att långsiktigt stärka arbetet med att förbättra hälsa och arbetsmiljö i arbetslivet.

– Vi vet att det redan idag pågår ett omfattande kvalitetsarbete, men genom detta beslut i branschorganisationen kommer arbetet att intensifieras ytterligare, säger Lars Hjalmarson, vd för branschorganisationen Svensk Företagshälsovård.

Föreningen Svensk Företagshälsovård, FSF, är den samlande branschorganisationen med huvuddelen av landets företagshälsovårdsföretag som medlemmar, såväl stora som små företag och inbyggda enheter i kommuner, landsting och storföretagen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.