Hybridarbete nytt forskningsfokus

Hybridarbete Vad gör att hybridarbete fungerar bra eller mindre bra? Det är frågan när forskare vid Mittuniversitetet nu startar ett nytt forskningsprojekt.

Hybridarbete nytt forskningsfokus
Nu kommer forskning om hybridarbete. FOTO: ADOBE STOCK

Att hybridarbete är här för att stanna är nog de flesta överens om. Men hur får man det att fungera på bästa sätt? Det är fokus för ett nytt forskningsprojekt vid Mittuniversitetet i samarbete med kunskapscentret The remote lab i Östersund.

− Många anställda och organisationer vill gärna permanenta den hybrida arbetsmodellen, men ju mer kunskap vi har om vad som funkar desto mer underbyggda kan vägvalen bli. Vi vill undersöka hur man som anställd har upplevt sin delaktighet i beslutsprocesser, hur det kollegiala sammanhanget har sett ut och hur man har upplevt balansen mellan arbete och fritid oavsett varifrån man har arbetat, säger Ingela Eng, i ett pressmeddelande.

Ingela Eng är universitetsadjunkt i arbets- och organisationspsykologi vid Mittuniversitetet.

I första steget kommer man gå ut med en större enkät bland medarbetare vid små och stora företag och organisationer. I steg två ska man i stället sätta in praktiska åtgärder, baserade på tidigare forskning och enkätsvaren, vid några utvalda verksamheter.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.