Karlskoga lasarett prisades av SIQ

2012 år vinnare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet blev Karlskoga lasarett. Den 30 januari ägde prisceremonin rum.

Karlskoga lasarett prisades av SIQ

Medverkande vid prisceremonin var kvalitetschefen Ing-Marie Larsson och sjukhusdirektören Lena Adolfsson som fick ta emot priset ur kung Carl XVI Gustafs hand.

– Jag känner mig mycket stolt. Den här målmedvetna resan startade redan för fjorton år sedan. Vi hade aldrig kunnat komma till den nivå vi är idag om inte alla chefer och medarbetare varit med på tåget, säger Lena Adolfsson, sjukhusdirektör på Karlskoga lasarett i ett uttalande på lasarettets hemsida.

Förra året kom sjukhuset långt i utvärderingen och låg bra till att få priset, men då räckte det inte hela vägen. Hösten 2012 var förväntningarna högt ställda och Lena Adolfsson berättade då i en intervju till KM att hon blev så glad att hon grät när hon fick beskedet om att de hade vunnit SIQ:s utmärkelse. De senaste månaderna har sjukhusledningen haft fullt upp att förbereda inför prisceremonin och Kungens besök.

– Att vi har fått det här priset innebär inte att vi är perfekta. Vi kan alltid bli bättre och förbättringsarbetet här på lasarettet är ständigt pågående, säger Lena Adolfsson.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.