Grattis! Vad var det som lockade med jobbet?
– Dels har jag ju köpt Sia-glass sedan jag var liten. Dels är det ett varumärke som känns både ärligt och som har bra produkter. Jag tycker att jag redan nu har fått en bild av att vi lever upp till löftena om företaget och våra produkter till våra konsumenter.
Vad har du för bakgrund, vad har du arbetat med innan?
– Jag kommer senast ifrån ett jobb som kvalitetschef på HKScans två anläggningar i Halmstad. Tidigare har jag varit i öl- och dryckesbranschen. Bland annat på Sveriges enda stora mälteri. * Innan dess var jag på Carlsbergs bryggeri i Falkenberg.
Vad är det med livsmedelsbranschen som lockar dig?
– Jag har nog fastnat för den för att den angår alla. Alla har en åsikt om livsmedel eftersom det finns i allas vardag.
Vad är det som är roligt med kvalitetsarbete?
– Det är att få jobba med utveckling och att förbättra verksamheten med små förbättringar hela tiden. Utmaningen är att få med sig all personal på ”kvalitetståget”. De kanske har blivit brända av att man infört saker utan att faktiskt förklara varför, de har inte fått hela bilden. Det här är något som jag jobbar benhårt med och försöker ge stöd till alla. Det är så viktigt att försöka ge en helhetsbild och förklara varför vi behöver göra saker på ett visst sätt.
Till sist, vilken är din favoritglassmak?
– Min nya favoritsmak är Salt karamell även om jag tycker att vanilj alltid är gott. Krossad choklad laktosfri är en annan ny favorit. Utbudet är så otroligt stort och det finns något för alla. Jag ska nog smaka en ny sort redan i kväll.
Fakta
- Elisabeth Janver, 43.
- Bor med make och två barn utanför Halmstad
- Fritidsintressen: Det blir mest att sköta logistiken mellan barnens alla träningar.
* Reds anm: Ett mälteri bearbetar de maltkorn från lantbruket som till stora delar exporteras till olika bryggerier och destillerier.