Ny planeringsdirektör i Jönköpings läns landsting

Mats Bojestig blir från 1 september 2006 ny planeringsdirektör i Landstinget i Jönköpings län. Han är för närvarande verksamhetschef för medicinkliniken vid Höglandssjukhuset i Eksjö och sedan några år tillbaka har han även arbetat i Qulturum, Landstingets utvecklingsenhet, med olika projekt.

Engagemanget för kvalitetsfrågorna ser landstingsdirektören som en stor tillgång:

– Mats Bojestig har gedigen erfarenhet av kliniskt förbättringsarbete. Han har vunnit stor respekt både nationellt och internationellt för sitt arbete med att driva kvalitetsfrågor. Bland annat har han fått Götapriset tillsammans med medarbetare på medicinkliniken. Två gånger till och med. Medicinkliniken har även tagit emot sjukvårdens kvalitetspris för sitt systematiska kvalitetsarbete.

De senaste fem åren har Mats Bojestig varit projektledare för Landstingets förbättringsarbete Uppnå perfektion. Nya jobbet som Landstingets nye planeringsdirektör tycker han går hand i hand med det uppdraget.

– Jag har själv drivit många arbeten med kliniska förbättringar och tycker att det finns en hel del kvar att göra inom området kliniska resultat. Samtidigt har jag intresserat mig mycket för samverkansfrågor.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.