Trängselskatter påverkar arbetslivet

Var fjärde stockholmare säger att trängselskatterna har gjort det mer intressant att jobba hemifrån. Närmare hälften upplever att arbetsgivaren är positiv till detta. Men många som vill jobba hemifrån hindras fortfarande. Det visar en Telia-undersökning som Temo gjort bland 500 stockholmare.

Det är framför allt kvinnor och anställda i offentlig sektor som upplever att de inte har de tekniska förutsättningarna. 44 procent av kvinnorna säger att tekniken hindrar dem och 42 procent i offentlig sektor. Undersökningen visar också att det är arbetsgivare i privat sektor som är mest positiva till att medarbetare jobbar hemifrån.

– Fler företag borde ge sina medarbetare chansen att jobba mer flexibelt. Våra undersökningar visar att det är bra både för den anställde, som mår bättre, och för företaget, eftersom arbetet blir effektivare, säger Bodil Prising, affärsansvarig för mobila företagstjänster på Teliasonera Sverige.

Undersökningen har besvarats av 529 personer som bor och arbetar i Stockholms län.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.