nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Att lära av de framgångsrika

Framtidens förväntningar på vård och omsorg gör att gapet mellan krav och resurser kommer att öka. Ett sätt att minska det är att redan i dag använda resurserna smartare och få mer vård för varje skattekrona. Med boken Att lära av de framgångsrika vill tankesmedjan Timbro inspirera alla landstingspolitiker.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Landstingen får ofta skäll för att inte använda sina resurser tillräckligt smart.

– Men i många landsting pågår ett arbete för att öka effektiviteten och höja kvaliteten utifrån befintliga resurser. På flera håll finns framgångsexempel att inspireras av och ta efter, säger statsvetaren Svend Dahl som för Timbros räkning skrivit boken Att lära av de framgångsrika.

I boken går Dahl igenom fyra framgångsberättelser från Jönköping, Skaraborg, Värmland och Halland. Här ges inspiration till arbete för att korta köer, höja kvaliteten och möta framtidens finansieringsutmaningar.

– För en landstingspolitiker är det inspiration för en hel mandatperiod. För en patient och skattebetalare är det uppmuntrande läsning, säger Thomas Idergard, ansvarig för Timbros välfärdsprogram.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ökad spänning mellan olika kvalitetsforskning

Forskningen kring kvalitetsfrågor har mognat, enligt en ny avhandling som analyserar 11 000 akademiska publiceringar. Men spänningar mellan olika delar av kvalitetsområdet är oroande och kräver mer dialog, menar forskaren Daniel Carnerud.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.