Han blir elektronikjättens nya kvalitetschef

Karriär Den första augusti tog POWER över samtliga MediaMarkt-butiker i Sverige. Samma dag började företagets nye kvalitets- och säkerhetschef.
– Jag vill att medarbetarna ska bli mer delaktiga, säger Mikael Persson Korpihalme.

Han blir elektronikjättens nya kvalitetschef
Mikael Persson Korpihalme är ny kvalitets- och säkerhetschef på POWER. Foto: Privat

Norska elektronikkedjan POWER startades i Danmark 2015. Nu tar bolaget över 29 nya butiker i Sverige, och har med i samband med det anställt ett antal nya kollegor. Bland annat en ny kvalitets- och säkerhetschef.

Hej Mikael Persson Korpihalme! Du började i tisdags, samma dag som elektronikkedjan POWER tog över alla MediaMarkts svenska butiker. Hur känns det?

– Det känns fantastiskt bra måste jag säga. Det är ett härligt klimat här! Jag är gammal och har många års erfarenhet, men jag var ändå nervös i början. Nervositeten har släppt nu, men det är kul att känna det där pirret.

Vilka yrkeserfarenheter tar du med dig in i ditt nya jobb?

– Jag har tidigare jobbat som fabriks-, produktions- och operativ chef inom alltifrån fordonsindustrin till montage och packning. Totalt har jag jobbat med personal i 23 år, har bra koll på ISO 9001 och har haft mycket övergripande ansvar. Men aldrig specifikt som kvalitets-chef, så det blir klart en utmaning.

Vad med rollen känns mest utmanande?

– I mina tidigare tjänster har det varit mycket fokus på produktion. Jag har jobbat med produktion hela mitt liv. Sådant sysslar inte vi med här, så nu blir det mer fokus på personal, att lyssna till dem, förstå deras roller och hur interna processer kan förbättras. Målet är att alltid bli bättre! Och jag ser fram emot att lära känna allihop.

Har du något mål?

Inte än. Jag är fortfarande på upplärning.

POWER växer rejält nu. Ni tar inte bara över butiker, utan även lager och anställda. Det är mycket nu, eller?

– Det är jättespännande att se företaget satsa! Vad jag förstått så har jag en del uppgifter att ta mig an, det är inte ett självspelande piano precis. Jag ska börja med att lyssna till medarbetarna.

Vad är din största styrka?

Jag brukar säga att jag kan lite om mycket, så jag kommer att bidra med min mångsidighet. Men först vill jag låta medarbetarna bidra med sitt. Jag vill att medarbetarna ska bli mer delaktiga, säger Mikael Persson Korpihalme.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.