Järfälla bäst på krisberedskap

Järfälla är bäst på att hantera extraordinära händelser enligt Civilförsvarsförbundet. Nu får de hedersutmärkelsen Årets krisberedskapskommun.

En god krisberedskap från kommunens sida är en nödvändighet i ett samhälle där vi alla är beroende av infrastruktur i form av el, vatten och värme. Och att ha koll på detta är en av Järfälla kommuns starka sidor.

– Järfälla kommun har genom sitt gedigna arbete gjort sig väl förtjänt av utmärkelsen ”Årets krisberedskapskommun”, säger Civilförsvarsförbundets generalsekreterare Anders M. Johansson.

Enligt motiveringen har: Årets vinnare har genom ett målinriktat arbete skapat en väl fungerande organisation för att hantera kriser och extra ordinära händelser. De har med ansenlig kunskap och på ett föredömligt sätt lyft fram säkerhets- och krishanteringsfrågorna och genomfört många goda exempel samt konkreta åtgärder för att stärka den enskilda individen och göra medborgarna delaktiga. På så sätt har de ökat tryggheten och säkerheten för var och en.

Årets krisberedskapskommun utses av Civilförsvarsförbundets styrelse. Kommuner som fått utmärkelsen, tidigare kallad Årets beredskapskommun är (i kronologisk ordning): Östra Göinge, Borås, Örnsköldsvik, Gagnef, Täby, Vetlanda, Västerås, Vingåker, Jönköping, Lund, Sollentuna, Bjurholm, Ovanåker, Kristianstad, Växjö, Värnamo, Falun, Linköping, Strömstad, Mjölby och år 2010 Järfälla.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.