Kunder fortsatt missnöjda med elleverantörer

Svenskarna är missnöjda med sina elleverantörer. Det framgår av Svenskt Kvalitetsindex senaste undersökning av hur kunder och användare bedömer branschen. Jämfört med en liknande mätning som gjordes i november 2003 har missnöjet med elleverantörerna ökat hos alla stora bolags kunder. Bland dem har Sydkraft lyckats behålla kundnöjdheten bäst, men värdet har ändå försämrats med 1,5 enheter. För Vattenfall uppgår försämringen till tre enheter medan Fortum tappat två. Lojaliteten till den nuvarande elleveratören är också mycket låg och i jämförelse med andra branscher funderar rekordmånga på att byta leverantör.

Att svenskarna är mer missnöjda än vid tidigare mätningar kan bero på att det är medvetna om att elbolagen gör satsningar på service och tydlighet. Därför har förväntningarna ökat medan man än så länge har man inte sätt några förbättringar utan istället uppfattar det som att bolagens service sjunkit.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.