SKI: Tandvården i topp, Polisen i botten

Svenska folket är mest nöjd med tandvården, medan Polisens betyg när det gäller brottsutredning ligger på rekordlåga nivåer. Det visar Svenskt Kvalitetsindex mätning av hur kunderna värderar olika samhällsområden. Spridningen mellan olika områden är relativt stor och det finns stora utrymmen för förbättringar inom offentlig sektor. Men i jämförelse med betygen från kunderna inom många kommersiella branscher ligger samhällsfunktionerna i snitt fortfarande bra till.

Jämfört med förra årets mätning har den offentliga sjukvården förbättrat sin image, men även om avståndet krymer ligger man fortfarande en bra bit efter den privata sidan. Förskolan får däremot mycket höga betyg och överträffar till och med kundernas förväntningar.

– Resultaten visar vilka områden kunderna tycker är viktiga och ger en indikation om vad det är mest effektiv att sätta in förbättringsinsatser, kommenterar Jan Eklöf på SKI.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.