Spotify populärast bland Sveriges studenter

Arbetsgivarvarumärke Mannheimer Swartling, Volvo Cars, Spotify och Google. De är de mest attraktiva arbetsplatserna inom respektive bransch när Sveriges studenter själva får välja. De belönades vid Universum Awards digitala gala på torsdagen.

Spotify populärast bland Sveriges studenter
Spotify´s Matilda Ehlin och Carl Eklund tar emot pris vid Universums gala.

Google har länge varit på topp tre i flera av kategorierna, och så även i år. Men i kategorin IT, där Google haft förstaplatsen i tio år, fick man i år se sig besegrad av Spotify. Spotify tog titeln i både kategorierna IT och ekonomi och var även  en av topp tre-favoriterna bland civilingenjörsstudenter. Google knep dock förstaplatsen bland civilingenjörsstudenterna.

– Jag tror att en framgångsfaktor för Spotify är att vi när vi tar in studenter så låter vi dem arbeta direkt i våra utvecklingsteam, där de får en direkt inverkan på vår business och värdesätts mycket inom företaget, kommenterade Spotify´s Matilda Ehlin vid prisutdelningen.

Universums undersökning är Sveriges största och mest omfattande karriärundersökning, där Sveriges studenter rankar sina ideala arbetsgivare, besvarar hur de uppfattar arbetsgivaren och anger vad som är viktigt i val av framtida arbetsgivare. 2021 års undersökning besvarades av drygt 23 000 studenter.

Hela listan av studenternas favoritarbetsgivare:

Juridik:

1.  Mannheimer Swartling

2. Åklagarmyndigheten

3. FN

Högskoleingenjör:
1. Volvo Cars

2. Skanska

3. Google

IT:

1. Spotify

2. Google

3. Microsoft

Ekonomi:
1. Spotify

2. Google

3. IKEA

Civilingenjör:
1. Google

2. Spotify

3. Volvo Cars

 

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.