100 ledarinsikter samlade

Ledarskap 100 ledare. Sammanlagt 2 000 års erfarenhet av ledande befattningar. I en ny bok kan du ta del av ledarskapets kärna, vardag och framgångsfaktorer.

100 ledarinsikter samlade

– Tänk att en sådan här bok inte redan finns på den svenska marknaden. Personligen känner jag en skyldighet att dela med mig av det jag lärt mig under alla år, säger Dan Eliasson, generaldirektör på Försäkringskassan.

Han är en av de ledare som intervjuas i boken 100 svenska ledare berättar som ges ut av Liber. Författarna Ola Jönsson Bergström och Carl-Johan Björklund har inte velat skriva en klassisk managementbok utan istället låta ledare som Anitra Steen, Kay Pollack och Pia Sundhage reflektera kring sina ledarerfarenheter.

– Vi har något unikt här i Sverige när det gäller ledarskap. Vi ville i den här boken lyfta upp ledarskapet på en piedestal och inte nödvändigtvis ledarna individuellt, säger dem.

Efter att ha bearbetat intervjuerna fann författarna sju gemensamma insikter som återkommer hos de allra flesta ledare: passionen, självinsikten, drivet, lagbygget, tydligheten, delaktigheten och modet.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste