Chefer, är ni nåbara dygnet runt?

Den ökade användningen av smarta och uppkopplade enheter gör att kraven på cheferna skärps. Många förväntas vara nåbara även på den privata utlandssemestern.

Chefer, är ni nåbara dygnet runt?

Det är United Minds som har undersökt förändrade vanor och attityder kring tillgängligheten i arbets- och privatlivet på uppdrag av Teliasonera.

67 procent av Sveriges chefer anser att kravet på tillgänglighet har ökat vid affärsresor utomlands de senaste två åren, något som 56 procent av affärsresenärer utan chefbefattning instämmer i. 40 procent av cheferna förväntas vara lika tillgängliga på den privata utlandssemestern som när de reser i jobbet.

Fyra av fem mobilsurfar

Förklaringen är enligt Telia den ökade användning av smartphones och surfplattor i kombination med lägre priser på utlandssurf.

– I takt med att våra digitala liv alltmer förflyttas till mobila enheter som smartphones och surfplattor suddas också gränsen ut mellan upp- och nedkopplat. Givetvis påverkar detta även vår syn på tillgänglighet, säger Anders Tillander, företagschef för mobilitetstjänster på Telia.

Idag säger 79 procent av Sveriges chefer att de surfar i mobiltelefonen då de befinner sig på tjänsteresa utomlands, detta jämfört med för två år sedan då endast 47 procent i gruppen använde mobilen för att surfa utomlands. Även användandet av surfplattor bland chefer har ökat markant de senaste två åren, från 8 till 29 procent.

Därför ökar chefernas mobilsurf på utlandsresan

Större krav på tillgänglighet: 70 procent

Fler har smartphones/surfplattor: 59 procent

Priset på utlandssurf har sjunkit: 38 procent

Ökad arbetsbelastning: 29 procent

Företag har idag en mer tillåtande it-policy : 17 procent

Källa: United Minds/Telia

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.