Distansarbete boostar e-handel

E-handel Hemmakontoren påverkar även näthandeln. Siffror på tillväxten i e-handeln visar att hemelektronik ökar mest.

Distansarbete boostar e-handel
Hemelektronik ökar i e-handeln. Foto: Stock Adobe

Ett redan förändrat köpmönster ändras ytterligare trots att pandemin är över. Näthandeln fortsätter knapra på butikernas andelar av marknaden, visar en sammanställning över e-handelsmarknaden från Svea Bank.

Datorförsäljningen ökar

Med statistik från UC har Svea kartlagt vilka e-handelsbranscher som vuxit mest i Sverige. I topp ligger allt-i-allo-butiker med breda sortiment, en bransch inom vilken det har startats 1 206 e-butiker under 2021, 34 procent fler än under 2020. Men den bransch som har ökat mest procentuellt är dator- och elektronikbranschen. Under fjolåret växte den med 40 procent jämfört med året innan.

Hemmakontor ökar e-handeln

– Dator- och elektronikbranschen hör till vinnarna när människor blev mer digitala och började jobba på distans. Det visar tillväxten av antalet e-butiker inom branschen under fjolåret, säger Magdalena Caesar, affärsområdeschef på Svea Bank, i en kommentar till undersökningen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.