Fel lockbeten vid rekrytering

Arbetsmiljö Arbetsgivare tror att medarbetare lockas av en bra arbetsmiljö och sunda värderingar när det egentligen är lönen, en bra chef och uppskattning som slår högst.

Sveriges personalchefer och arbetstagare har olika syn på vad som gör en anställning attraktiv. Det visar en undersökning från rekryterings- och bemanningsföretaget Poolia där 500 personalchefer och 1 000 tjänstemän deltagit.

Flexibla arbetstider och trevliga kollegor är faktorer som får tjänstemän att tacka ja till jobbet jämte lönen, en bra chef och uppskattning. För att få medarbetarna att stanna länge på sin post behöver sociala behov uppfyllas. Utvecklande arbetsuppgifter och trevliga kollegor är avgörande för att medarbetare ska trivas. Kvinnorna värderar trevliga kollegor mer än vad deras manliga kollegor gör och generellt värderar männen lön och förmåner högre än kvinnorna gör.

Poolia tipsar rekryterande företag att fortsätta tala om utvecklande arbetsuppgifter vid rekrytering. Ett annat råd är att prata mer om lön och förmåner under intervjun och lägga mindre vikt vid värderingar, vilka företag ofta brukar lyfta fram. Kandidaterna bryr sig nämligen mindre om dem än vad arbetsgivarna tror.

– Undersökningen visar hur olika uppfattningar företagen och de sökande har om vad som lockar till en anställning. Det är viktigt för oss att förstå båda sidorna så att matchningen blir så bra som möjligt, säger Charlotte Järeby Hellman, kontorschef på Poolia i Göteborg och Jönköping i ett pressmeddelande.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.