Gastrocentrum vinnare i Användarnas IT-pris

Gastrocentrum på Karolinska sjukhuset i Huddinge har utsetts till vinnare av Användarnas IT-pris 2006. Av de 14 nominerade bidragen blev det slutligen fem gick till finalen där det Gastrocentrums it-stöd Take Care tog hem priset på 50 000 kronor.

Juryns motivering var följande:

”Gastrocentrum med journalsystemet Take Care vinner 2006 års Användarnas IT-pris. Tillämpningen av Take Care på universitetssjukhusen i Stockholms län och vårdenheter i länet samt Gotlands län fyller väl de krav som UsersAward ställer på ett väl utformat användarstöd. Med Take Care som hjälp underlättas vårdpersonalens arbete och samverkan i hela vårdkedjan så att säkerheten och effektiviteten ökar och att vårdtagarna får bättre service.”

Därutöver utsåg juryn ett särskilt hederspris till Skolhälsan i Upplands Väsby. Användarnas IT-pris delas ut av organisationen Users Award som arbetar för att påverka it-utvecklingen på arbetsplatserna. Syftet är att lyfta fram leverantörer som väljer att lyssna på användarna och som låter användarna få vara med när systemen utvecklas och introduceras på arbetsplatserna.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.