Ge katten i att coacha

Coachning I en ny bok utmanar Malin Trossing och Alexander Holmberg synen på det coachande ledarskapet.

Ge katten i att coacha

Bristen på tydligt ledarskap ger konsekvenser i vardagen när allt fler chefer ska coacha sina medarbetare. Vad händer när chefen plötsligt blir coach? I sin nya bok Det tydliga ledarskapet utmanar de två ledarskapsexperterna och författarna Malin Trossing och Alexander Holmberg många chefers syn på hur och när man ska coacha sina medarbetare.

– Som chef ska du ge katten i att coacha hela tiden. Det fungerar inte att hela tiden möta sina medarbetare med öppna frågor och utmana dem att hitta egna lösningar på sina problem. Det skapar bara värre problem, säger Alexander Holmberg.

Boken, som ges ut av Ledarbildarna Resurs, beskrivs som en praktisk handbok för mellanchefer som vill bli tydligare i sitt ledarskap. Den är konkret och innehåller handfasta tips och verktyg, samt beskriver både fallgropar, framgångar och lösningar för ett tydligt ledarskap. Boken vänder sig till alla som vill utveckla sitt ledarskap i rollen som ledare och chef.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.