GGP nådde inte ända fram

Under en serie artiklar har Kvalitetsmagasinet följt GGPs satsning på att söka Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Företaget tog sig ända till finalen, men fick inte kliva upp på prispallen. Vd Troels Nielsen är ändå nöjd med insatsen:

– Det känns helt OK. Vi visste redan när vi lämnade in ansökan att vi hade stora förbättringsområden kvar att jobba med och vi är väldigt stolta över att vi gick till final.

Vad är det viktigaste som satsningen på USK har gett er?

– Vi har fått ett tydligare strategiskt perspektiv på våra förbättringsmöjligheter och en bättre helhetsbild. Tidigare hade vi många projekt igång, men vi saknade den röda tråden. Tävlingen har också gjort att vi har samlats kring ett gemensamt mål. Vi hade en otroligt kompetent utvärderingsgrupp på platsbesök och det var fantastiskt roligt att se hur alla i företaget ställde upp som ett stort fungerande lag där alla är delaktiga.

Hur går ni vidare nu?

– Under hösten och vintern har vi jobbat med förbättringar som vi upptäckt på vägen, men återföringsrapporten ger ytterligare bränsle till vårt utvecklingsarbete. Under två heldagar i början av året arrangerar vi en strategisk ledningskonferens där både ledningen, representanter för olika delar av företaget och några unga nyanställda går igenom återföringsrapporten och tittar på vilka luckor och förbättringsområden vi har. Detta blir sedan grunden för planeringen av 2008 års förbättringsarbete och direkt efter konferensen drar vi igång med utvecklingsprojekten. Sedan får vi se hur mycket vi hinner förbättra i år och om vi känner oss redo att söka utmärkelsen nästa år igen.

Vad är ert bästa tips till andra som funderar på att söka USK?

– Det är bara att söka! Själva processen med att formulera ansökan är också ett lärande och man kommer till så mycket självinsikt under resans gång, så jag tycker inte att man ska tveka.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.