Guide till ett lugnare och lyckligare arbetsliv

Hälsa Den nya boken, Hjärnsmart, sätter fingret på ett problem många av oss känner igen: bristen på tid och energi för att leva ett rikt liv utanför vår arbetstid. Målet med boken är att ge konkreta tips för hur du ska kunna gå nöjd från jobbet varje dag, med tid och energi över för en givande fritid.

Guide till ett lugnare och lyckligare arbetsliv

Gränsen mellan jobb och fritid suddas ut alltmer och det blir allt svårare för många av oss att hinna med den delen av livet som egentligen är den viktigaste: vår hälsa, våra nära relationer och våra intressen och engagemang.

Enligt Boel Swartling, författare till boken Hjärnsmart – din guide till ett lugnare och lyckligare (arbets)liv, är våra hjärnor fortfarande i grunden anpassade för ett jägar- och samlarliv på savannen och vi är dåligt rustade för dagens komplexa, digitaliserade tillvaro, fylld med intryck, information och ständiga avbrott. Detta, menar Boel Swartling, ger återverkningar i form av hälsoproblem såsom stress, sömnproblem och utbrändhet, men också att vi ofta vare sig har tid eller energi över för att leva ett rikt liv utanför vår arbetstid.

I Hjärnsmart finns tips på hur du kan gå tillväga för att möta dessa förändringar och leva i bättre balans, använda din energi smart och jobba effektivt. Boken ger konkreta råd för hur du kan använda din hjärna bättre, hur du återhämtar dig på bästa sätt och hur du övervinner de svåraste och största tidstjuvarna på jobbet. Målet med Hjärnsmart är att du ska kunna gå från jobbet nöjd med din insats varje dag, med energi och tid över för ett rikt och givande liv utanför jobbet.

Boken ges ut av Ekerlids förlag.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.