Handbok i coachning

Coachning Coachande ledarskap, teamcoachning och en bruksanvisning för hur man bygger en coachande organisation. En ny bok dyker ned i ämnet.

Handbok i coachning

Boken Livbåt för ledare – en guide till coachning i företag är skriven av de tre certifierade coacherna Anja Lindberg, Domenico La Corte och Ylva Ekdahl. Den riktar sig till de som utvecklar ledare i en organisation samt de som arbetar inom en modern HR-organisation. idén till boken kom från att författarna sett ett behov av coachning anpassat för större organisationer.

– Storföretagen behöver något annat än vad som normalt beskrivs i coachlitteraturen, vilken vanligen är individbaserad. I stora organisationer behöver man tänka på ett annat sätt för att få det att funka. Där är coachningen bara en del av verksamhetsprojektet, säger medförfattaren Domenico La Corte.

Boken fungerar som en bruksansvinsing för hur man skapar en coachande organisation och tar upp det coachande ledarskapet. Ett tema är också teamcoachning för hur man skapar högpresterande team.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.