Delat ledarskap, dubbel framgång

Hur fungerar delat ledarskap i praktiken och hur man undviker de vanligaste fallgroparna? Svaren finns i boken Delat ledarskap.

Delat ledarskap, dubbel framgång

I vårt moderna arbetsliv ställs allt högre krav på kvalificerat ledarskap, inte sällan med en omänsklig ansvarsbörda som följd. Ett av de mer lyckosamma sätten för chefer att mäkta med har i nya forskningsrön visat sig vara delat ledarskap, det vill säga att två eller flera delar på chefskapet. Marianne Döös, Lena Wilhelmson och Tomas Backström går på djupet i ämnet i boken Delat ledarskap. Boken innehåller inspirerande och nyttig kunskap om hur delat ledarskap fungerar i praktiken, hur man undviker de vanligaste fallgroparna och vilka möjligheter som öppnar sig.

– Kunskap om delat ledarskap är nyckeln till framgång för den som vill utveckla sitt ledarskap i samverkande former. Genom att ta del av delande chefers erfarenheter och forskarnas rön kan den som är chef själv undvika fallgropar och hitta möjligheter för sitt eget ledarskap, säger Marianne Döös och Lena Wilhelmson i en kommentar till boken som ges ut på Liber förlag

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.