Hon är framtidens ledare i sjukvården

Towa Jexmark, verksamhetschef på medicinen vid Lasarettet i Trelleborg, fick på tisdagskvällen motta priset som Framtidens ledare i sjukvården ur Drottning Silvias hand.

Hon är framtidens ledare i sjukvården

Tova Jexmark har genom sitt förändringsarbete av arbetssättet på medicinkliniken i Trelleborg ökat tillgängligheten, kortat vårdtiderna, ökat produktiviteten, expanderat verksamheten och byggt upp en utbildningsenhet. Ett arbete som uppskattades av juryn.

– Jag är stolt och känner mig hedrad. Men det här är ett pris som bygger på lagarbete och duktiga medarbetare så jag står här som representant för vår verksamhet. Priset är ett bevis på att vi är på rätt väg och det är en utveckling som är bra för patienterna, verksamheten och ekonomin, säger Towa Jexmark.

Juryn tog fasta på att Towa Jexmark är en ledare som vågat gå mot strömmen och lyckats genomföra förbättringar trots begränsade resurser. Hon har lyckats genom att ha en öppen och tydlig kommunikation och enkla styrdokument.

Även priset för Årets ledarskapsfrämjare i sjukvården år 2012 gick till Region Skåne genom Charlotta Sävblom, läkare på kvinnoklinken på SUS. Ingrid Bengtsson-Rijavec, Region Skånes tillförodnade regiondirektör fanns på plats vid prisceremonin.

– Jag känner mig oerhört stolt över våra medarbetare i Region Skåne. Tova Jexmark är ett bevis på att vi är på rätt väg när det gäller att satsa på unga ledare som ska leda oss in i framtidens hälso- och sjukvård. Charlotta Sävblom har genom sitt strukturerade och hängivna arbete lyckats engagera många unga läkare att bli chefer och ledare, sa hon.

Utmärkelsen Framtidens ledare i sjukvården delas ut av Sjukvårdens ledarskapsakademi i syfte att stärka ledarskapet i svensk sjukvård.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.