Byggsektorns Lean-pris utdelat

Det är Lean Forum Bygg i samarbete med tidningen Byggindustrin som delar ut priset. I år vann Ytterbygg i Kungälv tack vare ett stort engagemang som fått hela personalstyrkan att känna delaktighet och stolthet i sitt arbete.

Byggsektorns Lean-pris utdelat

Lean Forum Bygg har som mål att sprida kunskap om framgångsrikt Lean-tänkande och nya arbetsmetoder inom byggsektorn. Årets vinnare är Ytterbygg, ett familjeägt företag som bygger, anpassar och hyr ut lokaler som ska passa hyresgästernas behov. Miljö ligger företaget varmt om hjärtat. Nu prisas de för sin Lean-kultur. I motiveringen nämns att ”Ytterbygg har bevisat att Lean fungerar i byggbranschen genom att få nöjdare kunder, nöjdare medarbetare och högre vinst.”

Lean-kulturen har även gjort det möjligt för Ytterbygg att ta sig an större uppdrag, trots att företaget inte är så stort. Genom att leva som man lär har de fått personalen att känna delaktighet, glädje och stolthet över sitt arbete. Mycket tack vare ledningens personliga engagemang som också påverkat underleverantörer.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.