Tv-bolag nomineras till CSR-pris

Viasat är nominerade till European Excellence Awards, en tävling som belyser exceptionella kommunikationsinsatser på europeisk nivå. För sitt engagemang för Barncancerfonden är Viasat en av fem nominerade bidrag i kategorin CSR, Corporate Social Responsibility.

Viasats engagemang för Barncancerfonden inleddes sommaren 2011, då företaget uppmärksammades om att det ofta saknas bra tv-utbud på de sjukhus som behandlar barn som drabbats av cancer. Med den insikten inleddes ett arbete för att tillsammans med Disney samt teknikleverantören Hoist installera tv-kanaler på Sveriges olika barncancercentrum. Sedan juni 2012 bidrar Viasat med 10 kr per nytt abonnemang till forskning mot barncancer. Utöver detta initierar Viasat olika aktiviteter för att underlätta för barn och deras familjer som drabbas av cancer.

– Samarbetet med Barncancerfonden för att dels bidra till forskning men också för att underlätta för de barn och familjer som drabbas av cancer engagerar hela vår organisation. Det är ett initiativ som ligger oss mycket varmt om hjärtat, säger Karin Zingmark, presschef Viasat Sverige.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.