Hon är SFK:s nya ordförande – vill skapa starkare samverkan

Kvalitetsrollen Nu står det klart att det är Anne-Charlotte Holmgren som blir ny förbundsordförande för Svenska Förbundet för Kvalitet, och förväntningarna är stora.
– Vi måste börja nå ut till fler, säger hon.

Hon är SFK:s nya ordförande – vill skapa starkare samverkan
Anne-Charlotte Holmgren, SFK.

När Kvalitetsmagasinet når Anne-Charlotte Holmgren är hon på språng, men aldrig för upptagen för att prata om sitt nya uppdrag:

– Det här känns jättespännande verkligen! Det är avgörande för alla som arbetar med verksamhetsutveckling ute i organisationerna att få större förbättringskunskaper, och det vill jag bidra till, säger hon.

Anne-Charlotte Holmgren har en bakgrund inom branscher som forskningsinstitut, management-konsultering, hälso- och sjukvård samt transport och logistik. Hon har tidigare arbetar på SIQ, och är för närvarande konsult på Actea. Så vad är då hennes första förhoppningar med det nya ordförandeuppdraget?

– Att hjälpa kvalitetsmänniskor att nätverka bättre! Inte minst vill vi satsa på individnätverket, då vi gärna ser oss som ett komplement till SIQ som ju arbetar mer på en organisatorisk nivå.

Vad är den viktigaste frågan i kvalitetsvärlden just nu?

– Samma sak där, att vi måste börja kroka arm i större utsträckning än tidigare. Vi har alltmer komplexa utmaningar framför oss, då behöver vi bli bättre på att se helheten och skapa fler samverkansmöjligheter.

Vilka utmaningar kan du redan nu identifiera?

– Alla i den här branschen är egentligen på helt olika planeter och har olika förutsättningar. Vissa sitter i högsta ledningen och arbetar främst strategiskt, andra arbetar nästan bara operativt. Några kan Bergman och Klefsjö utan och innan och andra har inte den teoretiska biten. Men vi måste ändå försöka hitta den minsta gemensamma nämnaren, eftersom vi alla har kvalitetshatten på oss. Det är en utmaning, men spännande som sagt!

Anne-Charlotte Holmgren ersätter Claes Britsman som avböjde omval på SKF:s årsstämma.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.