Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nytt nummer ute nu!

Nytt nummer Nummer 3 av Kvalitetsmagasinet som nu finns att läsa både på papper och digitalt är fyllt av verksamhetsutveckling och inspirerande exempel i kristider. Vårt tema om innovation löper som en röd tråd genom hela magasinet där vi går på djupet och tittar närmare på innovering i flera dimensioner. Möt också Staffan Isling, kvalitetssjälen som leder Sveriges kommuner och regioner, SKR.

Nytt nummer ute nu!

I tider av kris och kaos sätt innovationsförmågan på prov. Hur kan de egna medarbetarna bäst bidra för att skapa kreativitet och nya affärsmöjligheter i en okänd terräng?

Vi möter bland annat innovationspsykologen Leif Denti som berättar om hur man kan omvandla medarbetarnas osäkerhet till kreativitet som leder till nya smarta lösningar.

Per Kristersson, professor i konsumentpsykologi är en av männen bakom svenskt innovationsindex, menar att verksamheter måste jobba mer med att involvera kunderna.

Hur funkar innovationsarbetet i praktiken?

Läs om Trioplast, Region Sörmland och Scanias Innovation Factory .

Även Sveriges kommuner och regioners, SKRs, vd Staffan Isling ser en rad nya arbetssätt som tvingats fram under coronakrisen men som skulle kunna behållas och utvecklas när krisen är förbi.

Vi möter fem kvalitetschefer mitt i coronakrisen som ger sin bild av hur det påverkar kvalitetsarbetet.

Strategi i fokus

MTR Nordic kvalitetschef Therese Ankare berättar om hur de arbetar med att behålla ett strategiskt fokus i kvalitetsarbetet trots att krisen kräver lösningar av dagsaktuellt operativa frågor.

Carolin Runnqvist, expert på krishantering, ger en rad konkreta nycklar för att jobba proaktivt i en kris.

Trevlig läsning!

Catharina Byström, Chefredaktör

Genväg till din digitala tidning.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.