Så lyckas du med jämställdhetsarbetet

Tycker du att det är svårt att få in ett jämställdhetsperspektiv i utvecklingsarbetet? Boken Jämställdhet i verksamhetsutveckling ger värdefulla insikter i hur du kan få in det som en naturlig del i det dagliga arbetet.

Boken utgår från vanliga dilemman i jämställdhetsarbetet och visar hur olika strategier för ett hållbart utvecklingsarbete kan se ut. Som läsare får du kunskap om hur ett jämställdhetsarbete kan organiseras och vad det kan innehålla, vilka olika dilemman du kan ställas inför och hur du hanterar motstånd. Boken är baserad på ett omfattande arbete med jämställdhetsintegrering i offentlig sektor, inom bland annat skola, socialtjänst, räddningstjänst samt hälso- och sjukvård.

Jämställdhet i verksamhetsutveckling kan användas som kurslitteratur inom högskoleutbildningar men även som fördjupningslitteratur i anslutning till ledarskaps- och personalutbildningar. Den vänder sig också till praktiskt verksamma med intresse för förändringsprocesser i organisationer, verksamhetsutveckling, utvärdering och jämställdhet. Bokens redaktör heter Kristina Lindholm och ges ut av Studentlitteratur.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.