Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Samarbete om innovation i offentlig verksamhet

Förbättringsarbete Vinnova och Sveriges kommuner och landsting (SKL) fördjupar samarbetet för att stärka innovationsförmågan i offentlig verksamhet. Samarbetet ska bidra till ökad kvalitet och bättre service i de tjänster som kommuner, landsting och regioner erbjuder medborgare, näringsliv och civilsamhälle.

Samarbete om innovation i offentlig verksamhet

–Kraven och förväntningarna ökar inom många områden som kommuner, landsting och regioner ansvarar för. Genom samarbetet med Vinnova kan vi öka förändringstakten och skapa utrymme i verksamheterna där man vågar prova nya sätt som leder till bättre lösningar, säger SKLs vd Vesna Jovic.

Överenskommelsen bygger vidare på det samarbete som SKL och innovationsmyndigheten Vinnova inledde redan 2015. Den nya överenskommelsen har ett tydligt fokus på införandet av nya, effektiva lösningar.

–Det är ofta svårt att få spridning på de innovationer som utvecklas i en kommun, landsting eller region. Här kan vi tillsammans hjälpas åt att utveckla metoder som underlättar spridning så att fler verksamheter kan införa nya, effektiva lösningar. På så sätt bidrar vi till samhällsnytta, säger Leif Callenholm, tillförordnad generaldirektör Vinnova.

Överenskommelsen om samarbetet träffades i början av 2018 och gäller tills vidare.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.