nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Foto:StockAdobe.

Samarbete om innovation i offentlig verksamhet

Vinnova och Sveriges kommuner och landsting (SKL) fördjupar samarbetet för att stärka innovationsförmågan i offentlig verksamhet. Samarbetet ska bidra till ökad kvalitet och bättre service i de tjänster som kommuner, landsting och regioner erbjuder medborgare, näringsliv och civilsamhälle.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

–Kraven och förväntningarna ökar inom många områden som kommuner, landsting och regioner ansvarar för. Genom samarbetet med Vinnova kan vi öka förändringstakten och skapa utrymme i verksamheterna där man vågar prova nya sätt som leder till bättre lösningar, säger SKLs vd Vesna Jovic.

Överenskommelsen bygger vidare på det samarbete som SKL och innovationsmyndigheten Vinnova inledde redan 2015. Den nya överenskommelsen har ett tydligt fokus på införandet av nya, effektiva lösningar.

–Det är ofta svårt att få spridning på de innovationer som utvecklas i en kommun, landsting eller region. Här kan vi tillsammans hjälpas åt att utveckla metoder som underlättar spridning så att fler verksamheter kan införa nya, effektiva lösningar. På så sätt bidrar vi till samhällsnytta, säger Leif Callenholm, tillförordnad generaldirektör Vinnova.

Överenskommelsen om samarbetet träffades i början av 2018 och gäller tills vidare.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.