SMHI årets modernaste myndighet

Förbättringsarbete SMHI kan sola sig i glansen. Myndigheten har nämligen blivit utsedd som den modernaste i Sverige 2013.

”SMHI är i bred mening en bra exponent för den moderna staten. Här finns maximal kundorientering, största möjliga öppenhet och en frimodig användning av den senaste tekniken för att utveckla en ännu bättre verksamhet och ännu säkrare väderprognoser.” Så motiverar juryn beslutet.

SMHI får 50 000 kronor som ska gå till en inspirerande utvecklingsaktivitet samt en prisskulptur av glaskonstnären Helena Gibson. Skulpturen som har formen av ett glasfönster, ska symbolisera statliga kärnvärden som öppenhet, förnyelse, effektivitet, det goda medarbetarskapet samt en hållbar och miljömedveten utveckling.

Bakom utmärkelsen som ska stimulera fortsatt kvalitetsarbete i staten står Näringsdepartementet, Innovationsrådet, Vinnova, E-delegationen, Naturvårdsverket och Kvalitetsmässan tillsammans med de fackliga organisationerna ST och Saco-S samt Riksdag & Departement.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.