nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Stark vinnare av Bättre skola

Igår offentliggjordes vinnaren av utmärkelsen Bättre skola 2016. Med en stark kvalitetskultur, ett systematiskt arbetssätt och ett tydligt kundfokus är de en klar inspirationskälla för andra skolor, enligt domarkommittén.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Falu Frigymnasium vinner kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2016. Dessutom får två skolor ta emot Erkännanden för framgångsrik verksamhetsutveckling; Hagaskolan i Örebro och Hudikskolan i Hudiksvall.

Lars Sörqvist, som sitter i domarkommittén och varit med och utvärderat de skolor som varit nominerade, kommenterar vinnaren så här i sin blogg:

– Jag var mycket imponerad då vi analyserade deras arbete i domarkommittén och är väldigt glad över att vi mitt i all debatt om brister i den svenska skolan kan visa upp ett så lysande exempel! Fantastiskt roligt!

Han hoppas nu att många andra skolor kan lära och inspireras av Falu Frigymnasium och att deras arbete ska sporra till fler förbättringar i skolor över hela landet.

Det är i år elfte året i rad som Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ, tillsammans med Skolverket delar ut denna kvalitetsutmärkelse till skolor som bedömts ha kommit långt i sitt kvalitetsarbete. Utmärkelsen riktar sig till alla verksamheter inom skolväsendet och utgår från de regler om systematiskt kvalitetsarbete som återfinns i skollagen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så skapar du hållbar framgång över tid

Varför har vissa organisationer funnits i hundratals år medan andra inte håller ett decennium? Nyckeln är att skapa framgång som varar över tid – något som ISO 9004 bistår med. Standarden bygger på strategier, bästa praxis och erfarenheter från några av de mest framgångsrika företagen runt om i världen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.