Stark vinnare av Bättre skola

Skola Igår offentliggjordes vinnaren av utmärkelsen Bättre skola 2016. Med en stark kvalitetskultur, ett systematiskt arbetssätt och ett tydligt kundfokus är de en klar inspirationskälla för andra skolor, enligt domarkommittén.

Falu Frigymnasium vinner kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2016. Dessutom får två skolor ta emot Erkännanden för framgångsrik verksamhetsutveckling; Hagaskolan i Örebro och Hudikskolan i Hudiksvall.

Lars Sörqvist, som sitter i domarkommittén och varit med och utvärderat de skolor som varit nominerade, kommenterar vinnaren så här i sin blogg:

– Jag var mycket imponerad då vi analyserade deras arbete i domarkommittén och är väldigt glad över att vi mitt i all debatt om brister i den svenska skolan kan visa upp ett så lysande exempel! Fantastiskt roligt!

Han hoppas nu att många andra skolor kan lära och inspireras av Falu Frigymnasium och att deras arbete ska sporra till fler förbättringar i skolor över hela landet.

Det är i år elfte året i rad som Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ, tillsammans med Skolverket delar ut denna kvalitetsutmärkelse till skolor som bedömts ha kommit långt i sitt kvalitetsarbete. Utmärkelsen riktar sig till alla verksamheter inom skolväsendet och utgår från de regler om systematiskt kvalitetsarbete som återfinns i skollagen.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.