Turkiet tog storslam i EFQM Excellence

Vinnarna av det europeiska kvalitetspriset EFQM Excellence Award är nu utsedda. Turkiet tog hem hela två av tre nomineringar i företagsklassen.

Under en cermomi i Paris i veckan firades de organisationer som tagit hem vinsten i 2008 EFQM Excellence Award. Totalt fem företag och organisationer lyftes fram av juryn för sitt arbete inom kvalitetsområdet. Ingen av dem var från Sverige.

Turkiska Bosch Sanayi ve Ticaret A.S. -Bursa Diesel System Plant vann kategorin stora företag i den privata industrin. En framgångsrik organisation som är duktig på att lyssna in kunden och har ett stort intresse för förbättringsarbete hos hela personalen, var motiveringen.

Council for the Curriculum, Examinations and Assessment från Irland vann kategorin för små och medelstora företag i offentlig sektorn. De är ett imponerande exempel på bra kvalitetsarbete inom offentlig sektor enligt juryn och även modell i utvecklingsprojektet 21st century education and knowledge i Europa.

Vinsten i kategorin små och medelstora företag kammades hem av turkiska Bursagaz som är det största privata gasproduktionsbolaget i landet. De jobbar med en gränslös integration mellan processer och strategier vilket konsekvent gett en positiv utveckling på deras resultat.

Två frivilligorganisationer prisas också. Det är Eskisehir Maternity and Child Illnesses Hospital och Gaiker Centro Tacnológico.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.