Tv: Omtaget som förnyade Acteas ledningssystem – ”vi behövde sålla bort”

Utbildnings-tv Actea berättar om vad bolaget gjorde för att involvera fler och förenkla ett djupt rotat och dokumenttungt ledningssystem. Hör vice vd:n Viktor Storberg Svahn berätta om hur de gick till väga i den tredje delen av utbildnings-tv om ledningssystem.

Tv: Omtaget som förnyade Acteas ledningssystem – ”vi behövde sålla bort”
Viktor Storberg Svahn, vice vd på Actea, berättar om hur bolaget gör för att hålla ledningssystemet vid liv. Foto: Rebecca Larsson

Sedan cirka 15 år tillbaka är konsultbolaget Actea certifierat mot Iso 9001. Så småningom tillkom även certifiering mot Iso 14001.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Det blev en slags garanti på att vi jobbar på ett sätt och kan bibehålla god kvalitet på våra tjänster, säger vice vd Viktor Storberg Svahn.

Enligt honom har det hårda arbetet hjälpt Actea att bygga och upprätthålla en stark struktur och kultur, men för tre år sedan var det dags för ett omtag. Företaget ville bli bättre på att involvera fler i kvalitetsarbetet, och på att skapa goda förutsättningar för lärande. Strukturen skalades bort och onödiga dokument sållades bort för att sätta emfas på kulturbyggande. Idag tipsar Viktor Storberg Svahn om två saker när det kommer till att hålla ledningssystemet vid liv:

  1. Börja involvera fler, och få dem att förstå vikten av ett fungerande ledningssystem.
  2. Lista ut hur man bäst applicerar standarder på sin egen verksamhet. Hur kan det vara användbart för er?

Hör mer om hur Actea håller ledningssystemet vid liv i klippet nedan:

Om du vill lära dig mer om hur man håller liv i ledningssystemet så rekommenderas även del 1 och 2 av av Utbildnings-TV:

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.