Tv: Hur man håller ledningssystemet levande

Utbildnings-TV Om en organisations ledningssystem är dött så märks det inom någon minut från det att han klivit innanför tröskeln. Det säger den rutinerade revisionsledaren Lars Björkeström. Hör om hur man håller sitt ledningssystem levande och mycket mer i dagens avsnitt.

Tv: Hur man håller ledningssystemet levande
I dagens avsnitt berättar revisionsledaren Lars Björkeström om vad som skiljer ett levande från ett dött ledningssystem.

Vad skiljer ett levande ledningsystem från ett dött? Hur lång tid tar det att implementera ett ledningssystem? Och vad har medarbetarna att vinna på ett fungerande ledningssystem? Det är några av frågorna som revisionsledaren Lars Björkeström svarar på i Kvalitetsmagasinets första avsnitt om ledningssystem.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Men vad orsakar att vissa ledningssystem dör? De vanligaste felstegen enligt Björkeström är att företag och organisationer missar standardkrav, eller att medarbetarna inte känner till verksamhetens mål, policys och annat viktigt.

– Det här kräver mycket arbete. Det är inte bara en pappersövning, utan det handlar om att skapa team och dra verksamheten åt samma håll. Det är först då man ser effekt, säger han.

Inom många branscher har det blivit en hygienfaktor att ha ett certifierat ledningssystem. Men oavsett om ledningsystemet är certifierat eller ej så finns det flera grundläggande saker som organisationer kan tänka på.

Hör revisionsledarens tips här:

Inom kort kommer två avsnitt i vilka två olika företag berättar hur de gör för att hålla deras ledningssystem levande. Det ena företaget är certifierat enligt Iso 9001 och Iso 14001, och det andra har inte ett certifierat ledningssystem.

Så håll utkik!

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.