Utmärkelsen Svensk Kvalitet delas ut i Västervik

Utmärkelse I december tilldelades Västerviks Bostads AB Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2022 och under onsdagen hålls ceremonin på Västerviks teater.

– Jag är stolt och tillfreds över att vi har lyckats nå en så hög kvalitetetsnivå i alla våra arbetssätt, säger vd:n Sven-Åke Lindberg.

Utmärkelsen Svensk Kvalitet delas ut i Västervik
Sven-Åke Lindberg, VD på Västerviks Bostads AB.

Det är SIQ – Institutet för kvalitetsutveckling – som sedan 1992 delar ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet till verksamheter som långsiktigt och systematiskt utvecklar sitt kvalitets- och förbättringsarbete. Redan år 2020 fick Västerviks Bostads AB ett erkännande för sitt gedigna kvalitetsarbete. Inte bara det kommunala bostadsbolaget utan hela kommunen har gjort flera satsningar på förbättringsarbete och innovation.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Kvalitetsmagasinet premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om bättre verksamhetsutveckling.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på kvalitetsarbete i Sverige.
  • Kontinuerligt nya aktuella erbjudanden av mervärden.
Redan prenumerant?

Sven-Åke Lindberg har varit vd för bolaget i 22 års tid och har burit med sig kvalitetsprespektivet ännu längre än så.

– Jag har själv varit examinator inom Utmärkelsen Svensk Kvalitet vid två tillfällen samt utvärderingsledare och examinator för Sabo kvalitet i slutet på nittiotalet.

Fakta

Domarkommittén 2022

  • Anders Mellberg, Konsult och tidigare VD Agria, Ordförande Domarkommitén
  • Ann-Charlotte Järnström, Ekonomidirektör, Västra Götalandsregionen 
  • Åke Ljungdahl, konsult och tidigare Senior Director Quality, Volvo Cars
  • Håkan Wiklund, Professor Mittuniversitetet

Västerviks Bostads AB utvärderades under 20 veckor och enligt utvärderingsrapporten har bolaget för närvarande 170 styrkor och 30 förbättringsområden.

– Jag blev intresserad av den här modellen för att man lyfter fram och det som är bra snarare än att bara peka ut förbättringsområden. Det skapar arbetsglädje och energi vilket höjer kvaliteten, säger Sven-Åke Lindberg.

Johan Blom är  tillförordnad landshövding i Kalmar län. Han ser ett stor värde i kvalitetscertifiering.

– Det har ett stort värde. Inte minst genom att vara förebilder för andra arbetsgivare, oavsett sektor. Att Västerviks Bostad AB fått detta pris är jätteroligt. De ger inspiration i hela länet till hela länet att jobba utvecklingsinriktat med kunder och medarbetare i fokus.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.