Verktyg synliggör strategin

Stratsys har tagit fram ett nytt verktyg som gör det lättare att se sambanden mellan det balanserade styrkortet och den strategiska kartan.

Stratsys, leverantör av webbaserade lösningar för verksamhetsstyrning, har inlett ett samarbete med Balanced Scorecard Collaborative. Tillsammans har de adderat en ny vy i Stratsys system som gör det möjligt att kombinera verksamhetens strategiska karta med det balanserade styrkortet, vilket tydliggör hur verksamhetens olika strategier samverkar till att nå målen.

– Tidigare har våra kunder inte kunnat visa och arbeta med strategiska kartor på ett integrerat sätt. Strategiska kartor har då varit tvunget att hanteras vid sidan av, oftast i powerpoint. Kartorna var då inte kopplade till informationen i de planer som hanteras och mycket handpåläggning var tvungen att göras för att kunna följa upp hur strategin genomfördes och vid behov ta korrekta beslut. Tillsammans med BSCol kan vi nu erbjuda våra kunder även denna mycket efterfrågade funktion, säger Henrik Lepasoon, vd för Stratsys.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste