al-Qaida öppnar klagomålsavdelning

Förbättringsarbete Kvalitetsarbete förekommer i de mest oväntade sammanhang. I ett försök att visa ansvarstagande startar terrorstämplade al-Qaida klagomålsavdelningar för vanliga medborgare.

Den av USA terrorstämplade och av FN:s säkerhetsråd svartlistade gruppen al-Qaida har genom sin syriska gren Jabhat al-Nusra, eller al-Nusrafronten stärkt positionerna i Syrien, enligt SVT.se.

Nu har den syriska delen av al-Qaida välkomnat klagomål i staden Raqqa, enligt The Telegraph. ”Alla som har något klagomål på någon del av den Islamiska staten, vare sig det handlar om en emir (provinsguvernör) eller en vanlig soldat, kan framföra sitt klagomål i någon av den Islamiska statens högkvarter”, stod det på meddelandet enligt SVT.se.

Klagomålen ska lämnas in skriftligt och innehålla nödvändiga detaljer och bevis. I meddelandet som var signerat av ”Emiren av Raqqa” utlovas att ”de som bryter mot lagen kommer att hållas ansvariga och sändas till den islamiska statens shariadomstol”.

Nu återstår det att se om klagomålen också leder till förbättringar.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.