Bäst i Sverige, och bäst i världen

SAS Institute rankas etta bland världens bästa multinationella arbetsplatser. Det visar årets lista från Great Place to Work.

Bäst i Sverige, och bäst i världen

Förra året rankades företaget som världens näst bästa multinationella arbetsplats. I år är SAS Institute i Sverige och i Belgien båda nummer ett på listan över de bästa företagen att arbeta på i sina respektive länder. Företaget rankas också som en av de bästa arbetsplatserna i Belgien, Kanada, Europa, Finland, Frankrike, Grekland, Indien, Italien, Mexiko, Nederländerna, Polen, Portugal, Sverige, Schweiz och USA.

– Det här erkännandet understryker vår strävan att främja kreativitet och innovation i hela världen, oavsett var vi finns, säger Jim Goodnight, vd på SAS Institute.

De deltagande företagen har bedömts enligt hur väl de erbjuder de anställda inspirerande arbete, öppen kommunikation, generösa förmåner och balans i livet.

– Vi är naturligtvis oerhört stolta och glada för att ha blivit utsedda till nummer ett på listan. Jag vill framhålla att alla våra medarbetare för SAS Institutes kultur och värderingar framåt. Den här utmärkelsen, och de goda placeringarna i Sverige och Europa tidigare, uppmuntrar oss att fortsätta arbetet med att förstärka och utveckla vår goda företagskultur, säger Kerstin Wejlid, HR-chef på SAS Institute Sweden.

För att vara kvalificera sig till världsbästalistan måste företagen funnits på fem eller fler nationella Great Place to Work-listor under det senaste året och ha mer än 5 000 anställda över hela världen, med minst 40 procent av personalstyrkan arbetande utanför företagets hemland. Företagen på listan över världens bästa multinationella arbetsplatser är betygsatta av de egna anställda och har utmärkta HR-strategier och metoder som stödjer positiva företagskulturer.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste