Bättre service är billigare

Företagskultur Det är dags att avliva den gamla myten om att kvalitet kostar pengar. Tvärtom så kommer kostnaderna att sjunka den dagen vi sätter kundens behov först.

Bättre service är billigare

I Järfälla byggs just nu Barkarbystaden, en ny stadsdel som fullt utbyggd ger plats åt cirka 25 000 nya kommuninvånare, mängder med företag och upp till 10 000 nya arbetstillfällen inom en 15-årsperiod. Kommunledningen är tydlig med att vi inte kan utöka vår administrativa organisation i samma takt utan resurserna ska gå till bland annat förskola och äldreomsorg. Helt rätt tänkt tycker jag. Frågan är då hur vi ska klara expansionen utan att öka administrationen? Jag säger tjänstedesign.

Vi måste helt enkelt börja designa våra tjänster utifrån de faktiska behov som finns, inte vad vi inom organisationen tycker är viktigt. Vi måste också höja kvaliteten i våra tjänster. Men det har vi väl inte råd med? Att höja kvaliteten kostar ju mer pengar!

Jag menar att vi inte har råd att inte göra det. Det är dags att avliva den gamla myten att hög kvalitet kostar mer pengar. Det är låg kvalitet som kostar mer pengar. Det som är dyrt är alla kostnader i

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.