Certifieringen ”Hurra, en allergisk gäst”

En logga på dörren ska hjälpa allergiker att välja rätt restauranger. I september startar utbildningen ”Hurra, en allergisk gäst” och efter årsskiftet blir Sverige först ut i Europa med allergicertifiering av restauranger.

Det är Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Sveriges Hotell och restaurangföretagare, SHR som kommer att erbjuda en grundläggande utbildning om allergier. Därefter erbjuds en påbyggnadskurs för de som vill bli allergicertifierade.

Certifierade restauranger kommer att kunna använda sig av en särskilt framtagen logotyp som visar att de kontinuerligt arbetar för att kunna erbjuda gäster med allergier säker mat.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste