De fick pris för patientarbete

Karina Sandström på Helsingborgs lasarett och Maria Sandberg från Norrlands Universitetssjukhus i Umeå har fått utmärkelsen ”Årets Bröstsjuksköterska 2010.

Årets ena pristagare är Karina Sandström, sektionschef för enheten för bröstsjukdomar vid Helsingborgs lasarett. Hon får utmärkelsen för sitt engagemang för bröstcancerbehandlade och för att med stor insikt och empati ständigt sträva efter att omhändertagandet av patienterna ska bli ännu bättre.

– Det är jätteroligt att få utmärkelsen och jag känner mig extra stolt över att det är patientföreningen som har nominerat mig, säger Karina Sandström.

Årets andra pristagare är Maria Sandberg, bröstsköterska på kirurgavdelningen vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Hon får utmärkelsen för sitt helhjärtade arbete och för sitt stora engagemang i att ständigt sprida kunskap, föreläsa och informera om bröstcancer.

–Behandlingar och vård förbättras ständigt och likaså prognosen för våra patienter. Som sjuksköterskor är vi med i dessa förändringar, vi kan påverka och är delaktiga i utvecklingen, säger Maria Sandberg.

Priset delas ut av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO, och läkemedelsföretaget Novartis.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.