De kämpar om Götapriset

Förbättringsarbete Ett kortspel, en melodifestival och ett projekt för mer jämlik vård. Av 241 bidrag är det nu 6 kvar i kampen om Götapriset.

De kämpar om Götapriset

Götapriset delas ut till bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter. De sex projekten har slutnominerats bland 241 insända bidrag och den slutliga vinnaren utses på Kvalitetsmässan.

De sex finalisterna är:

More Than One Story

More Than One Story är ett kortspel utvecklat för att bygga broar mellan människor i alla åldrar, från alla bakgrunder och kulturer. Det används för integration i över 30 kommuner.

Synvändan i Essunga kommun

Under några intensiva år vände skolorna i Essunga kommun ett negativ kunskapsresultat till ett positivt med samma personal och samma budget.

Myndighetsnätverket i Sundsvallsregionen

Nio olika myndigheter med nio olika uppdrag arbetar tillsammans för att utveckla medarbetare och verksamheter över myndighetsgränserna.

Slukrånglat med högkostnadsskydd, kontanter och kölappar

Landstinget i Värmland håller reda på patientens högkostnadskort vilket innebär att anmälan är snabbare och enklare.

Väsby melodifestival

En årlig sångtävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Så många som möjligt ska få stå på scen och delta på sin nivå. Målet är att utveckla festivalen till ett rikstäckande arrangemang.

Ta med en vän

Genom kampanjen ”Ta med en vän” i nordöstra Göteborg, finner man nya verktyg och metoder att nå ut till patientgrupper som man tidigare haft svårt att nå. Det bidrar till att göra vården mer jämlik.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.